Details
Date:

januari 20

Time:

13:00 - 16:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-leiden-44-scratch-41871733482
Organizer

CoderDojo Leiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-leiden-5495554471
Venue

BplusC Bibliotheek

Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Leiden, NL, 2312 KB

Scratch is een zogenaamde visuele programmeertaal, ontwikkeld op het Massachusetts Institute of Technology, en richt zich vooral op kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Met Scratch kun je visualisaties maken, zoals verhaaltjes, muziek en spelletjes.
Het bijzondere aan deze programmeertaal is dat het werkt met blokjes, die als legosteentjes aan elkaar kunnen worden geplakt. Als de blokjes passen is het programma uitvoerbaar: het is dan syntactisch correct zoals dat dan heet. Programmeerfouten zijn natuurlijk nog steeds mogelijk, maar die zijn dan niet veroorzaakt door bijvoorbeeld spelfouten.


In deze workshop gaan we dus weer terug naar de basis: we hebben verschillende opdrachten liggen die individueel of samen kunnen worden gemaakt, in verschillende niveaus. We hopen zo iedereen te kunnen laten zien hoe krachtig en leuk programmeren kan zijn, zonder je te hoeven richten op ingewikkelde tekst!


Meer informatie: https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities/coderdojo-leiden-44-scratch-20-januari-2018/


⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).
Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.