Details
Date:

maart 24

Time:

13:00 - 16:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-leiden-46-bits-bots-44067943405
Organizer

CoderDojo Leiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-leiden-5495554471
Venue

BplusC Bibliotheek

Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Leiden, NL, 2312 KB

De micro:bit is een kleine computer waarmee je kunt leren programmeren en allemaal leuke elektronische projecten kunt maken. Zoals bijvoorbeeld een muziekinstrument, een alarm voor je kamer, een robot en nog veel meer. Je programmeert de micro:bit vanuit je browser met blockjes code, en daarin lijkt het een beetje op Scratch. Meer uitleg over de micro:bit kun je zien op youtube: tinyurl.com/watismicrobit.


De mBot is gebaseerd op een Arduino controllerbord, en met zijn aluminium behuizing, sensoren, licht, geluid, extra aansluitingen en twee aangedreven wielen is de mBot ineens een zelfstandige en slimme robot.


Tijdens deze coderdojo zullen we weer in tweetallen aan de slag gaan met het beschikbare materiaal, en zal er weer met opdrachtkaarten gewerkt worden. Heb je zelf materiaal, zoals een eigen laptop of mBot? Graag meenemen!


Meer informatie: https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities/coderdojo-leiden-46-microbit-mbot-24-maart-2018/


⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).
Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.