Details
Date:

april 20

Time:

13:30 - 16:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-leiden-59-beats-n-bytes-60007689615
Organizer

CoderDojo Leiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-leiden-5495554471
Venue

BplusC

Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Leiden, NL, 2312 KB

Als je aan een muzikant vraagt welk instrument hij of zij bespeeld, krijg je nooit het woord ‘code’ te horen. En juist instrumenten geven direct resultaat van hoe je het bespeelt! Met het programma “Sonic Pi” heb je zo’n instrument, en kun je tekst (code) omzetten in muziek. Middels kleine scripts kun je geluiden produceren, krijg je direct het resultaat te horen, en kun je je code aanpassen zonder dat de muziek stopt.


Sonic Pi is ontwikkeld door Sam Aaron met als doel kinderen op een leuke manier te leren programmeren. Het is ontwikkeld voor de Raspberry Pi, maar werkt inmiddels ook op een computer met Mac OS of Windows.


Tijdens deze CoderDojo geven we een korte introductie van wat je met Sonic Pi kan, en kunnen de deelnemers daarna kiezen uit één van de vele opdrachten, of zelf aan de slag gaan. Aan het einde is er uiteraard de mogelijkheid om de creaties te laten zien (en horen!).


Sonic Pi werkt alléén op een computer met Windows of Mac OS, en tijdens deze CoderDojo dient iedere deelnemer een eigen koptelefoon mee te nemen. Ook als je een leenlaptop hebt gereserveerd.


Meer informatie: https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities/coderdojo-leiden-59-sonic-pi-20-april-2019/


⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).
Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.