Details
Date:

augustus 15

Time:

13:30 - 16:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-leiden-70-2d-games-met-unity-115994595959
Organizer

CoderDojo Leiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-leiden-5495554471
Venue

BplusC

Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Leiden, NL, 2312 KB

2D games bouwen met Unity.

In deze dojo gaan we een platform game bouwen met Unity 2D. We gaan uit van een al bestaande, eenvoudige game en gaan die uitbreiden. Eerst simpel en dan steeds uitgebreider, aan de hand van duidelijke instructies.

Voor deze workshop is het handig als je wat Engels kunt lezen en begrijpen, want ondanks dat onze instructies in het Nederlands zijn, is Unity zelf in het Engels. Ook wat ervaring met een tekstuele programmeertaal (zoals JavaScript of Python) is nuttig. De moeilijkheidsgraad van deze workshop is ook aardig wat hoger dan normaal, zeg maar uitdagend.

Belangrijk. Als je mee gaat doen met deze workshop, dan hebben we nog een paar verzoeken:

  • Neem je je eigen laptop mee? Installeer dan al van tevoren Unity op je laptop. Dit kost best wat tijd en het is zonde als je dat nog tijdens de dojo moet doen! Je kunt Unity downloaden van de website van Unity.
  • Of je nu je eigen laptop meeneemt of een leenlaptop gaat gebruiken, maak van tevoren een Unity account aan, want anders kun je niet inloggen in Unity. Je kunt je aanmelden op de website van Unity.
  • Als je een leenlaptop gaat gebruiken, neem eventueel een USB stick mee om je resultaten op te slaan en er verder thuis aan te kunnen werken.

Deelname is zoals elke CoderDojo gratis.

Meer informatie: https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities/coderdojo-leiden-70-2d-games-met-unity-15-aug-2020/

Let op: Uit hygiene-overwegingen lenen we geen hardware uit. Micro:bits en MBots zijn dus niet te leen. Leenlaptops doen we wel, en zullen voor en na gebruik schoongemaakt worden. Lees voor het bestellen eerst alle voorwaarden en beperkingen door op https://coderdojo-leiden.nl/corona.

⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.