Details
Date:

september 19

Time:

13:30 - 16:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-leiden-71-puzzlescript-actie-avontuur-119927003897
Organizer

CoderDojo Leiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-leiden-5495554471
Venue

BplusC

Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Leiden, ZH, NL, 2312 KB

PuzzleScript deel 3! En anders Scratch, Python, MBot, Micro:bit, Sonic Pi, HTML & CSS, JavaScript, Puzzlescript, Java, C++, C#, PHP, …

Met PuzzleScript kun je op een heel envoudige manier zelf logische games ontwerpen. PuzzleScript ziet er heel eenvoudig uit, maar juist daardoor kun je snel ideeen uitproberen. Het is ontworpen door iemand die zelf ook heel veel puzzelspelletjes gemaakt heeft.

Na de introductie van PuzzleScript in 2019 bij editie #63, en de Electric Boogaloo bij editie #64, heeft mentor Jan dit keer deel 3: Actie & Avontuur! Ben je nog niet bekend met PuzzleScript, hebben we hele leuke opdrachten klaarliggen om hiermee aan de slag te gaan.

Heb je dat klaar, of ben je toe aan een uitdaging? Dan is er nu:

  • Actie! De mogelijkheid om “realtime” spellen te maken, waar bijv. vijanden bewegen ook als jij zelf niet beweegt
  • Avontuur! De mogelijkheid om grotere “dungeons” te maken, te praten met andere karakters, voorwerpen te manipuleren, etc.

Het is altijd mogelijk om iets anders te komen doen. We hebben vaak opdrachten liggen op verschillende niveaus, of je kunt gewoon aan je eigen knutselproject gaan werken. Kijk voor een indruk van de onderwerpen op https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities

Deelname is zoals elke CoderDojo gratis. Meer informatie: https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities/coderdojo-leiden-71-puzzlescript-actie-avontuur-19-sep-2020/

Let op: Uit hygiene-overwegingen lenen we geen hardware uit. Micro:bits en MBots zijn dus niet te leen. Leenlaptops doen we wel, en zullen voor en na gebruik schoongemaakt worden. Lees voor het bestellen eerst alle voorwaarden en beperkingen door op https://coderdojo-leiden.nl/corona.

⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.