Details
Date:

november 21

Time:

13:30 - 16:00

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-leiden-73-machine-learning-met-scratch-128622917609
Organizer

CoderDojo Leiden

Website: https://www.eventbrite.nl/o/coderdojo-leiden-5495554471
Venue

BplusC

Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Leiden, ZH, NL, 2312 KB

Machine learning-modellen trainen en gebruiken in een Scratch-programma. En anders Python, Sonic Pi, HTML&CSS, JavaScript, Puzzlescript, …

Opmerking vooraf: Op dit moment zijn alle bibliotheken gesloten tot en met woensdag 18 november. Hopelijk is de bibliotheek op 21 november weer open en kan deze CoderDojo doorgaan.

We gaan onze bezig houden met een vorm van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, afgekort AI): machine learning oftewel machinaal leren. Machine learning houdt zich bezig met de ontwikkeling van algoritmes en modellen waarmee computers kunnen leren.

We hebben een viertal opdrachten waar je mee aan de slag kunt gaan. Je gaat een machine-learning model trainen voor geschreven of gesproken tekst of voor getallen, en daarna een programma in Scratch bouwen om je model te gebruiken om je eigen data te analyseren.

Het is altijd mogelijk om iets anders te komen doen. We hebben vaak opdrachten liggen op verschillende niveaus, of je kunt gewoon aan je eigen knutselproject gaan werken. Kijk voor een indruk van de onderwerpen op https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities

Deelname is zoals elke CoderDojo gratis. Meer informatie: https://coderdojo-leiden.nl/blog/edities/coderdojo-leiden-73-machine-learning-met-scratch-21-november-2020/

Let op: Uit hygiene-overwegingen lenen we geen hardware uit. Micro:bits en mBots zijn dus niet te leen. Leenlaptops doen we wel, en zullen voor en na gebruik schoongemaakt worden. Lees voor het bestellen eerst alle voorwaarden en beperkingen door op https://coderdojo-leiden.nl/corona.

⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.