WAT GAAN WE DOEN?
Astro Pi is een samenwerking tussen ESA (de Europese ruimtevaartorganisatie) en de Raspberry Pi stichting. Astro Pi Mission Zero is een jaarlijks terugkerend project, waarin je een eenvoudig programma schrijft in Python dat je kunt laten uitvoeren op het internationale ruimtestation ISS en na uitvoering ontvang je (in 2023) een officieel certificaat!
Astro Pi Mission Zero 2022/2023 is al weer gestart, dus is het de hoogste tijd om hier aandacht aan te besteden in een CoderDojo. De opdracht voor 2022/2023 is anders dan die voor 2021/2022. Je gaat nu kleuren waarnemen en er plaatjes mee maken.
Tijdens de dojo van 5 november komt zelfs misschien iemand van ESA bij ons op bezoek, die je alles kan vertellen over de Astro Pi computers, het ISS en nog veel meer!
Naast het Mission Zero-project kun je ook werken aan een aantal andere ruimtevaartprojecten in Scratch, Python en Blender. En uiteraard kun je ook aan je eigen project werken.
⚠ LET OP: Deze CoderDojo wordt op twee data gehouden. Schrijf je voor maar één van deze data in, want dan kunnen meer kinderen meedoen aan dit onderwerp.
Als de CoderDojo op de eerste datum voorbij is en de CoderDojo op de tweede datum is nog niet vol, dan mag je je inschrijven voor de tweede datum, ook als je al op de eerste datum hebt meegedaan.
Voor de volgende dingen hebben we altijd leuke opdrachten liggen of kennis in huis:
- Scratch
- HTML & CSS / Javascript
- micro:bit
- mBot
- PuzzleScript
- Sonic Pi
- Python / CodeCombat
- Java / C++ / C#
- PHP
- … nog veel meer!
We hebben vaak opdrachten liggen op verschillende niveaus, of je kunt gewoon aan je eigen knutselproject gaan werken. Kijk voor een indruk van de onderwerpen op coderdojo-leiden.nl/activiteiten en op coderdojo-leiden.nl/materiaal
Deelname is zoals elke CoderDojo gratis.
LOCATIE
BplusC Bibliotheek Leiden, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden
PROGRAMMMA
- 13.00 – 13.30 | Inloop
- 13.30 – 16.00 | Knutselen!
WAT VERWACHTEN WIJ?
- Je bent tussen de 7 en 17 jaar.
- Als je je hebt aangemeld, dan kom je ook ècht.
- Wees op tijd, maar niet te vroeg: hou je aan de opgegeven tijden.
- Ervaring is absoluut niet belangrijk, als je maar komt omdat je het zèlf leuk vindt, om nieuwe dingen te leren, of anderen te kunnen helpen.
- Wees cool! Pesten, klieren of andermans tijd verdoen is niet cool.
WAT MOET IK MEENEMEN?
Bewijs van inschrijving (op je telefoon, of een print van je ticket)
- Eventueel een werkende laptop*
- Eventueel een USB-stick om je projecten op te bewaren
- Eventueel wat te drinken en een snack
- Een goed humeur!
Het heeft de voorkeur om een eigen laptop mee te nemen. Als dit niet mogelijk is, kan er bij ons een leenlaptop gereserveerd worden in het bestelproces. We hebben beperkte capaciteit, dus maximaal 1 per deelnemer.
*) Zorg dat je laptop minimaal over WiFi, een browser (Chrome / Firefox / Safari) beschikt. Wij kunnen helaas niet alle kinderen helpen om alles werkend te krijgen dus wij vertrouwen erop dat alles werkt bij binnenkomst! Zorg er ook voor dat er een emailadres beschikbaar is om een account aan te kunnen maken voor online programma’s.
DONEREN
Materiaal (zoals lesmateriaal of gadgets) en versnaperingen bekostigen we met vrijwillige donaties van ouders. Wil jij ook je steentje bij dragen? Dat kan op verschillende manieren:
- Door geld over te maken op rekeningnummer NL90 RBRB 0706 4687 16 t.n.v. Stichting EduCoding (te Leiden)
- Tijdens een Dojo, cash of betaalverzoek
REGISTRATIE
⚠ LET OP: Toegang tot dit evenement is alléén gegarandeerd als er per mail een bevestiging van registratie is ontvangen. Deze bevestiging dien je ook te kunnen overhandigen op de dag zelf (dmv een printje, of direct vanaf je telefoon).Is het volgeboekt? Schrijf je dan in op de wachtlijst (indien daar nog plek is), maar kom nooit zomaar langs. Dit ter voorkoming van teleurstellingen of een overvolle zaal.